Nejlepší pleťové masky z domácích surovin

Každá žena chce být krásná, bez rozdílu věku a typu pleti. Profesionální péče je základ, na kosmetiku byste se měla vydat alespoň jednou měsíčně. Jak ale pleť osvěžit mezi jednotlivými návštěvami kosmetického salónu? Podívejte se na pleťové masky z domácích surovin.

Rozlučte se s mastnou pletí

Máte-li mastnou pleť, můžete si pogratulovat, jelikož váš typ pleti stárne mnohem pomaleji než suchá pokožka. Má to ale jeden háček – příliš mastná pleť potřebuje pravidelnou profesionální péči, aby se nezdravě neleskla. Mezi návštěvami kosmetického salonu si můžete doma pomoci přírodními ingrediencemi. Do mixéru vložte 1 jablko, 1 lžičku ovesných vloček, 1 lžičku bílého jogurtu, 1 lžičku medu a rozmixujte. Nechejte působit čtvrt hodiny a opláchněte vlažnou vodou.

Zázrak ze spižírny

Máte ve spíži zralý banán? Za nic na světě jej nevyhazujte. Ovocné kyseliny a vitamíny, které banán obsahuje, čistí a stahují póry, posilují pleť a dodávají pleti potřebnou výživu. Banán je skvělý pro všechny typy pleti, dokonce vyživí i citlivou a suchou pokožku. Pravidelné návštěvy kosmetického salónu vám sice nevynahradí, ale jeho pozitivní účinek zaznamenáte.

Maska z papáji

Proč zrovna papája, když ji zřejmě nemáte ve své spižírně? V nejbližším supermarketu ji určitě pořídíte a zamilujete si její chuť, ale i účinky na pleť. Papája je jednou ze základních složek současné kosmetiky. Je ceněna pro enzym papain s protizánětlivými účinky. Účinně odstraňuje odumřelé buňky, působí antioxidačně a zbavuje pleť toxinů. Přejete si mít pleť vyhlazenou a zářivou? Stačí rozmělnit kousek papáji a nechat ji působit na obličeji, krku a dekoltu.

Sázka na jistotu

Je vaše pleť po celém dni unavená? Osvěžte ji pomocí hřejivé medové masky. Rozehřejte tři lžíce medu, můžete přidat i lžičku olivového nebo kokosového oleje, a aplikujte na pleť. Po čtvrt hodině masku smyjte. Pleť bude hydratovaná, vyživená a pomocí medu zredukujete i černé tečky. Není to sice tak příjemné jako profesionální medová masáž, ale pleti ulevíte a dostanete do ní potřebné vitamíny a minerály.

Při pravidelné návštěvě kosmetického salonu se poraďte se svou kosmetičkou, která maska je pro vaši pleť úplně nejvhodnější.

 

Objednejte si termín ještě dnes

Napište mi prosím prostřednictvím kontaktního formuláře níže, nebo mi zavolejte na telefonní číslo 774 888 506.